Skip to content

Frik se Franse sontert (Tarte au soleil)

RESEPTE

Frik se Franse sontert (Tarte au soleil)

Frik de Jager

1 rol (400 g) skilferkorsdeeg 1 eier, geklits 3 eetlepels pesto 1 koppie gerasperde Cheddarkaas 1 eetlepel parmesaankaas 2 eetlepels sesamsaad

Deel nou

Rol die deeg redelik dun uit om twee sirkels daaruit te kan sny - gebruik ‘n bord. Smeer die een sirkel eweredig met die pesto, en sprinkel die kaas bo-oor. Laat ‘n rand rondom van 2,5 cm. Plaas die ander sirkel bo-op, en druk ldit iggies vas. Plaas ‘n glas in die middel, en sny die sirkel in kwarte, en dan elke kwart weer in die helfte om 8 skywe te vorm. Draai elke skyf met 2 of 3 kinkels. Verwyder die glas. Verf die eier oor, en sprinkel sesamsaad oor. Bak op ‘n bakplaat teen 200 grade vir 20 tot 25 minute tot ligbruin en krakerig. Bedien warm - laat elke gas ‘n skyf afbreek. Vir ‘n nagereg kan die pesto en kaas met Nutella vervang word.

Frik se Franse sontert (Tarte au soleil)

Frik de Jager

Bestanddele

1 rol (400 g) skilferkorsdeeg 1 eier, geklits 3 eetlepels pesto 1 koppie gerasperde Cheddarkaas 1 eetlepel parmesaankaas 2 eetlepels sesamsaad

Metode

Rol die deeg redelik dun uit om twee sirkels daaruit te kan sny - gebruik ‘n bord. Smeer die een sirkel eweredig met die pesto, en sprinkel die kaas bo-oor. Laat ‘n rand rondom van 2,5 cm. Plaas die ander sirkel bo-op, en druk ldit iggies vas. Plaas ‘n glas in die middel, en sny die sirkel in kwarte, en dan elke kwart weer in die helfte om 8 skywe te vorm. Draai elke skyf met 2 of 3 kinkels. Verwyder die glas. Verf die eier oor, en sprinkel sesamsaad oor. Bak op ‘n bakplaat teen 200 grade vir 20 tot 25 minute tot ligbruin en krakerig. Bedien warm - laat elke gas ‘n skyf afbreek. Vir ‘n nagereg kan die pesto en kaas met Nutella vervang word.

Deel nou

Metode

Rol die deeg redelik dun uit om twee sirkels daaruit te kan sny - gebruik ‘n bord. Smeer die een sirkel eweredig met die pesto, en sprinkel die kaas bo-oor. Laat ‘n rand rondom van 2,5 cm. Plaas die ander sirkel bo-op, en druk ldit iggies vas. Plaas ‘n glas in die middel, en sny die sirkel in kwarte, en dan elke kwart weer in die helfte om 8 skywe te vorm. Draai elke skyf met 2 of 3 kinkels. Verwyder die glas. Verf die eier oor, en sprinkel sesamsaad oor. Bak op ‘n bakplaat teen 200 grade vir 20 tot 25 minute tot ligbruin en krakerig. Bedien warm - laat elke gas ‘n skyf afbreek. Vir ‘n nagereg kan die pesto en kaas met Nutella vervang word.