Skip to content

RESEPTE

Liane se Thai klapper-hoenderkerrie

Liane Heyl

  • 2 - 3 eetlepels klapperolie (kan met olyfolie vervang word)
  • 1 mediumn tot groot ui, in klein blokkies gesny
  • 1 hoenderborsie, ontbeen en sonder vel, in happiegrootte blokkies gesny
  • 3 knoffelhuisies
  • 2 - 3 teelepels gemaalde gemmer (of 1 eetlepel vars gemmer, fyn gekap)
  • 2 teelepels gemaalde koljander
  • 1 blikkie (1½ koppies) klappermelk
  • 1 tot 1½ wortels, gesnipper
  • 1 - 3 eetlepels Thai rooikerriepasta, of na smaak (kerriepoeier kan vervang word, na smaak)
  • 1 teelepel sout
  • ½ teelepel varsgemaalde swartpeper
  • 3 koppies vars spinasieblare
  • 1 eetlepel lemmetjiesap
  • 1 - 2 eetlepels bruinsuiker (opsioneel en na smaak)
  • ¼ koppie vars koljander, fyngekap vir garnering (kan vervang word met basiliekruid) rys en/of naanbrood vir opdienin

Deel nou

  1. Soteer die ui in die olie in 'n groot pan oor medium tot hoë hitte totdat die ui begin sag word vir sowat 5 minut. Roer kort-kort.
  2. Voeg die hoender by, en kook vir sowat 5 minute, of tot hoender gaar is. Roer gereeld om egalige gaar word te verseker.
  3. Voeg die knoffel, gemmer en koljander by, en kook vir sowat 1 minuut of tot geurig. Roer gereeld.
  4. Voeg die klappermelk, wortels, kerriepasta, sout en peper by, en roer om te kombineer.
  5. Verlaag die hitte tot medium, en laat die mengsel liggies kook vir sowat 5 minute, of totdat die vloeistofvolume soveel verminder het as wat jy wil, en effens verdik het.
  6. Voeg die spinasie en lemmetjiesap by, en roer om te kombineer.
  7. Kook tot die spinasie verlep het en sag is - sowat 1 tot 2 minute.
  8. Proe en voeg opsioneel bruinsuiker, addisionele kerriepasta, sout, peper, ens. by na smaak.
  9. Strooi die koljander eweredig oor, en sit dadelik voor.
  10. Kerrie is die beste wanneer dit warm en vars is, maar sal vir tot ‘n week lugdig in die yskas hou.

Liane se Thai klapper-hoenderkerrie

Liane Heyl

Bestanddele

  • 2 - 3 eetlepels klapperolie (kan met olyfolie vervang word)
  • 1 mediumn tot groot ui, in klein blokkies gesny
  • 1 hoenderborsie, ontbeen en sonder vel, in happiegrootte blokkies gesny
  • 3 knoffelhuisies
  • 2 - 3 teelepels gemaalde gemmer (of 1 eetlepel vars gemmer, fyn gekap)
  • 2 teelepels gemaalde koljander
  • 1 blikkie (1½ koppies) klappermelk
  • 1 tot 1½ wortels, gesnipper
  • 1 - 3 eetlepels Thai rooikerriepasta, of na smaak (kerriepoeier kan vervang word, na smaak)
  • 1 teelepel sout
  • ½ teelepel varsgemaalde swartpeper
  • 3 koppies vars spinasieblare
  • 1 eetlepel lemmetjiesap
  • 1 - 2 eetlepels bruinsuiker (opsioneel en na smaak)
  • ¼ koppie vars koljander, fyngekap vir garnering (kan vervang word met basiliekruid) rys en/of naanbrood vir opdienin

Metode

  1. Soteer die ui in die olie in 'n groot pan oor medium tot hoë hitte totdat die ui begin sag word vir sowat 5 minut. Roer kort-kort.
  2. Voeg die hoender by, en kook vir sowat 5 minute, of tot hoender gaar is. Roer gereeld om egalige gaar word te verseker.
  3. Voeg die knoffel, gemmer en koljander by, en kook vir sowat 1 minuut of tot geurig. Roer gereeld.
  4. Voeg die klappermelk, wortels, kerriepasta, sout en peper by, en roer om te kombineer.
  5. Verlaag die hitte tot medium, en laat die mengsel liggies kook vir sowat 5 minute, of totdat die vloeistofvolume soveel verminder het as wat jy wil, en effens verdik het.
  6. Voeg die spinasie en lemmetjiesap by, en roer om te kombineer.
  7. Kook tot die spinasie verlep het en sag is - sowat 1 tot 2 minute.
  8. Proe en voeg opsioneel bruinsuiker, addisionele kerriepasta, sout, peper, ens. by na smaak.
  9. Strooi die koljander eweredig oor, en sit dadelik voor.
  10. Kerrie is die beste wanneer dit warm en vars is, maar sal vir tot ‘n week lugdig in die yskas hou.

Deel nou

 

Metode

  1. Soteer die ui in die olie in 'n groot pan oor medium tot hoë hitte totdat die ui begin sag word vir sowat 5 minut. Roer kort-kort.
  2. Voeg die hoender by, en kook vir sowat 5 minute, of tot hoender gaar is. Roer gereeld om egalige gaar word te verseker.
  3. Voeg die knoffel, gemmer en koljander by, en kook vir sowat 1 minuut of tot geurig. Roer gereeld.
  4. Voeg die klappermelk, wortels, kerriepasta, sout en peper by, en roer om te kombineer.
  5. Verlaag die hitte tot medium, en laat die mengsel liggies kook vir sowat 5 minute, of totdat die vloeistofvolume soveel verminder het as wat jy wil, en effens verdik het.
  6. Voeg die spinasie en lemmetjiesap by, en roer om te kombineer.
  7. Kook tot die spinasie verlep het en sag is - sowat 1 tot 2 minute.
  8. Proe en voeg opsioneel bruinsuiker, addisionele kerriepasta, sout, peper, ens. by na smaak.
  9. Strooi die koljander eweredig oor, en sit dadelik voor.
  10. Kerrie is die beste wanneer dit warm en vars is, maar sal vir tot ‘n week lugdig in die yskas hou.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x