LUISTER NOU

NOU OP DIE LUG

Monitor

Die Monitorspan hou jou op hoogte met die jongste plaaslike en internasionale nuusgebeure.

MEER INLIGTING
Fair 9°/22°
WEER Wind: N

Resepte

SOEK

Jy hoef nie al die velde hieronder te gebruik om 'n resep te soek nie. Hoe minder velde jy gebruik, hoe beter sal die soekresultate wees. As jy byvoorbeeld 'n resep soek wat op Tjailatyd uitgesaai is, kies slegs TJAILATYD in die aftuimelkieslys en klik op SOEK. Al die resepte wat op daardie program uitgesaai is, sal dan verskyn. As jy lus vir iets wat byvoorbeeld hoender in het, kies slegs HOENDER in die Bestandele aftuimelkieslys en niks anders nie. As jy alles probeer het en jy kry steeds die resep waarna jy soek nie, probeer dan 'n sleutelwoord.

Datums
calendar calendar

KEURRESEP

  • Polenta en smoorgebak

    Polenta en smoorgebak

    Saterdag 23 Mei 2015

    Program: Brkfis met Derrich
    Porsies: 6

    Gradering uit 10:
     (6 stemme)
  • BESTANDDELE

    Smoor
    2e (30ml) olie
    1 ui, grofgekap
    2 knoffelhuisies, fyngekap
    6 varkworsies, uit omhulsel gehaal
    1 x 410 g blikkie gekapte tamaties
    10 vars basiliekruidblare
    sout en peper, na smaak

    Romige polenta
    2 koppies (500 ml) water
    ½ koppie (125 ml) melk
    ½ koppie (125 ml) room
    ½ koppie (125 ml) polenta
    ½ koppie (125 ml) Parmesaankaas, gerasper
    sout en peper, na smaak

    6eiers, liggies geklits

    METODE

    Voorverhit die oond tot 180° C.
    Spuit ses 9 cm deursnit ramekins of oondvastebakkies met kleefwerende sproei

    Smoor
    Verhit die olie in ‘n braaipan.
    Braai die uie, knoffel en varkwors vir 5 tot 10 minute tot goudbruin en gaar.
    Voeg die tamaties by en prut vir 5 minute.
    Roer die basiliekruid by en geur met sout en peper.

    Polenta
    Verhit die water, melk en room in ‘n kastrol tot kookpunt.
    Roer die polenta by en prut op mediumhitte vir 10 minute tot gaar.
    Roer gereeld.
    Sprinkel die kaas by en geur met sout en peper.

    Skep die ramekins of oondvastebakkies halfvol polenta.
    Verdeel die smoor tussen elke bakkie, en giet van die geklitste eier bo-op elkeen.
    Bak vir 10 - 12 minute tot die eier gestol het.
    Bedien warm.

Hoeveel sterre gee jy hierdie resep?